A TRIBUTE 2 LUCKY DUBE WITH

Lucky Dube

 

Als kind werkte Dube als tuinman, maar toen hij volwassen werd, besefte hij dat hij niet genoeg verdiende om zijn gezin te voeden en begon hij naar school te gaan. Daar trad hij toe tot een koor en vormde met enkele vrienden zijn eerste muzikale ensemble, genaamd The Skyway Band. Op school ontdekte hij de Rastafari beweging. In 1984 probeerde hij dit nieuwe muziek genre uit en bracht hij het mini-album “Rastas Never Die” uit die in 1985 verbannen werd door het Apartheidsregime. Dit ontmoedigde Dube niet en bracht zijn tweede reggae album uit. Het behaalde de platina verkoopstatus en vestigde Dube zich als een populaire reggae-artiest in Zuid-Afrika en ook internationaal.

The LDE Tribute Band

De LDE Tribute Band bestaat uit professionele muzikanten, die dezelfde liefde en boodschap delen van de legendarische reggae-artiest Lucky Dube. Het begon allemaal met een wens toen in 2013 Joey Jermain Martina en Faisal Bass elkaar ontmoette.
Toen ze later Drummer Ige Arc en Ciel ontmoetten en met hen toerde, werd de basis van The LDE Tribute Band gevormd. Begin 2018 werd Joeg benaderd door Ability Abe Ngcobo, de manager van de originele band van Lucky Dube, om met hen op tournee te gaan wanneer ze naar Europa komen. Fabian Faré, M.O.K, ShiK-R en later Björn a.k.a Binghi Nyah voegden zich bij hen en de band was compleet.Zaal open: 21.00 uur
Kaarten aan de kassa: €15,--
Kaarten voorverkoop: €10,-- (excl. Servicekosten)


Kaarten verkrijgbaar via    EVENTBRITE
 

Terug naar overzicht