Fadoconcert.

Fado uit de Algarve. Laat u meevoeren in Portugese sferen!

Fado-trio César Matoso, Ricardo Martins en Paulo Feiteira.

Dit trio brengt autentieke Fado ten gehore, afgewisseld met virtuoos gitaarspel!

Fado, het levenslied van Portugal is ontstaan in de armoedige wijken van Lissabon rond de twintiger jaren van de negentiende eeuw. Sinds enige jaren heeft de muziekvorm de status van werelderfgoed. De inspiratie voor de Fado komen voort uit het dagelijks leven. Gevoelens van verdriet en melancholie maar ook van blijdschap en verlangen komen in deze muziek tot uiting. Fado wordt meestal gespeel door een trio, een zangeres of zanger, begeleid door een portugese gitaar en een klassieke gitaar. In het optreden van dit trio zal ook virtuoos gitaarspel een prominente rol spelen.


César Matoso 

Zang – César behoort tot de nieuwe generatie fadozangers. In 2011 bracht hij de cd 'Fado Primeiro' en in 2016 de cd 'Saudade Singular'. Behalve het zingen van de klassieke fado's legt hij zich toe op een nieuwe benadering van deze muziek alsmede nieuwe composities. Zijn veelzijdigheid en unieke stem brachten hem naar Spanje, Frankrijk, de Verenigde Staten van Amerika en nu dus Nederland.


Ricardo Martins-Portugese gitaar

Multi-instrumentalist – begon als veertienjarige de studie van de klassieke gitaar serieus ter hand te nemen, getroffen door de klank van de Portugese gitaar zoals bespeeld door Carlos Paredes – één van de grootsten op dit instrument – deed hem besluiten ook dit instrument virtuoos te leren bespelen. En met succes, hij won in 2008 de prestigieuze prijs voor jonge muzikanten van de stad Sao Bras de Alportel.  Sindsdien treedt hij op in Portugal, Spanje, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland., Luxemburg, Servië, Verenigde Staten van Amerika, Canada en de Kaap Verden. 

Naast muti-instrumentalist is Ricardo studiomuzikant, componist en begeleider van Portugese zangers en zangeressen zoals: Viviane, Marco Rodrigues, Filipa Cardoso, Ana Sofia Varela, Diamantina.


Paulo Feiteira-Gitaar
Afkomstig uit Lissabon en heeft bijna 40 jaar ervaring in de Fado muziek. Hij heeft samengewerkt met Filipe La Féria, de grootste portugese theaterregisseur. Hij maakte deel uit van de band van de musical "Amalia" (2000) Welke gedurende 6 jaar heeft rond getoerd en zo'n 16 miljoen bezoekers heeft getrokken. Daarnaast heeft hij veel van de beste zangeressen begeleid, o.a. Dulce Pontes, waarmee hij rond de wereld heeft getoerd en aan 2 van haar cd's heeft meegewerkt.


Meer informatie:

https://www.youtube.com/watch?v=4BhDGu6d9pQ

 

https://www.youtube.com/watch?v=LCokbGt3-9o

 

https://youtu.be/ZQwvvFRW6GAAanvang: 20.15 uur
Entree: € 16,--Kaarten kunt u direct via onderstaande link bestellen:


https://frontoffice.paylogic.nl/?event_id=125214&point_of_sale_id=8364


Voor vragen over uw online tickets, betalingen of uw bestelling, kunt u contact opnemen met Paylogic Customer Service via email of telefonisch:


Nederland

0900 – 7295 6442 (€ 0,40 p/m)
customerservice@paylogic.nl

Terug naar overzicht