Home

Het Arsenaaltheater


Bent u op zoek naar een leuke gelegenheid voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of ander evenement? Natuurlijk vraagt dat om een omgeving die wat extra's te bieden heeft.

Het Arsenaaltheater, gelegen aan het water in hartje Vlissingen, biedt u vele mogelijkheden. U kunt kiezen uit twee locaties met elk een eigen sfeer: het restaurant en het sfeervolle theater.

Bovendien zijn er zeer regelmatig voorstellingen en optredens in vrijwel ieder genre. In de agenda vindt u hier een compleet overzicht van. U kunt de volledige organisatie van uw festijn in onze handen leggen, met uw hulp bieden wij een programma aan, dat aansluitend is op uw wensen.

Wanneer u contact met ons op neemt, bespreken we graag met u de eventuele mogelijkheden.

Agenda

10 Years Scheldeblues 2019


De volgende vijf bands zullen...

Meer informatie

25+ Party: GEKKENHUIS! " Just like how we did it in the 00's"

Ben jij 25+, woonachtig in Zeeland...

Meer informatie

Expositie Hedendaagse Kunst in Vlissingen.


Het restaurant van het Arsenaal Theater is de komende tijd omgedoopt in lokale ZERO-galerie, met een knipoog naar de 0-groep die in de jaren 60 minimalistische kunst voortbracht.


In 1968 zocht Ernst den Heijer timmerklussen in Den Haag. Hij had net een leergang LTS afgerond en wilde timmerman worden. Verbazend hoeveel klanten daar een mogelijkheid in zagen om een timmerklusje goedkoop te laten uitvoeren; een zachtboard plafonnetje, een balkon overkappinkje of een deurtje afschaven… Ernst gaf levenslange garantie en de klant mocht pas achteraf betalen als hij 100% tevreden was.


In de Javastraat 17 in Den Haag werd de directeur van Galerie Orez naar beneden geroepen omdat Ernst had gevraagd of er timmerwerk was. Dat was er en hij mocht meelopen naar de kelder waar een laagje water in stond. In het water stonden verrotte schilderijen. Directeur Leo Verboom gaf duidelijke opdrachten en was kort van stof: leegmaken, schoonmaken, alles wit schilderen, een nieuw schilderijenrek maken en alles wat verrot was weggooien.


Zo stond Ernst in 30 cm. riool- en lekwater schilderijen dubbel te vouwen van onder andere Jan Schoonhoven, Michel Cardena en andere 0-groep kunstenaars. Het kostte geen enkele moeite want het karton, papier-maché en hardboard was zo zacht als boter door het water en stonk. Een mooi klusje voor Ernst. Pas achteraf blijkt er wellicht voor miljoenen te zijn “opgeruimd”.

In de afgelopen 15 jaar heeft Ernst een vrije reconstructie gemaakt van de werken die toen zijn opgeruimd. Daar op voortbordurend maakte hij ook werk met een geheel eigen karakter.


Deze worden nu geëxposeerd in het restaurant van het Arsenaal Theater. Meer info op Facebook, zoeken naar EdH ART of telefonisch: 0118 - 411007

Whisky Nosing.

Een bijzondere proeverij van malt whisky en amusehapjes.
Hierbij serveren wij vier drams Schots levenswater uit  verschillende regionen.


Wij starten boven de stad  Aberdeen met een Glendronach 12YO en wat canapés met gerookte zalm.
U zult versteld staan wat de whisky doet, wanneer u de zalm zonder of met rode ui en kappertjes
proeft.

Daarna reizen wij virtueel naar de Speyside en met een glaasje Glenfiddich geniet u van dun gesneden Spaanse ham met vers fruit.

Wij maken daarna een reisje over het water naar het eiland Sky waar de Talisker storm geproefd wordt in combinatie met twee gegrilde gamba’s.

Verder naar het zuiden ligt het eiland Mull waar de meer geturfde Ledaig vandaan komt, hier proeft u  onze eigen Whisky by the Sea botteling van 2014 met stukjes Hollandse oude- en jong belegen kazen.


Prijs per persoon € 24,50

Alleen na reservering.

U kunt telefonisch reserveren (0118-430303) of via het contactformulier.